NATIONALITEIT

FRL KENTEKEN STICKER

1 JAAR NAT. ERKENNING

INTERFRIESE VLAG

ANTI NAZI HELM

TEGEN VERDONK

GEEN NEDERSAKSEN

PROVINCIES-PLUS


 
 


Anti nazi-helm

Wout Zijlstra slaat toe in de geest van Grutte Pier.
 
Wij, West-, Oost- en Noord-Friezen nemen afstand van deze Wehrmacht-Helm en uitingen van minachting voor het verleden.Wij willen hiermee duidelijk maken dat een ieder respect zou moeten hebben voor alle volkeren in Europa en dit ook belangrijk te vinden. Sport moet menselijkerwijs lijden tot verbroedering en niet tot verwijdering. De Friezen laten in de onderlinge contacten regelmatig zien dat staatsgrenzen niet van belang hoeven te zijn om met elkaar bevriend te worden. Als een volk dat over twee staten verdeeld is (Duitsland en Nederland) willen wij een gids zijn om anderen te laten inzien dat respect, dialoog en tolerantie in het Europa van de 21e eeuw de toekomst heeft, i.p.v. haat en wraakzucht.
Hiermee willen wij een statement afgeven tegen deze helmen, die ons aan de tweede wereldoorlog doet denken. In onze ogen is deze helm kwetsend en provocerend.

Bij deze doen wij een oproep aan de KNVB, de coach van het Nederlandse elftal en de FIFA om hier duidelijk en openlijk afstand van te nemen en deze helm dan ook te verbieden op het WK.
Als deze helm zou worden toegestaan op het WK vinden wij Friezen dat de grens voor normen en waarden overschreden worden en “in de geest van sport verbroedert” doen wij een oproep aan alle Friezen tot een boycot, wanneer tijdens Nederlandse wedstrijden deze nazi-helm gedragen wordt. Zo’n boycot zou mogelijk kunnen betekenen niet meer naar Nederlandse wedstrijden op het WK te gaan, of de WK uitzendingen van de Nederlandse wedstrijden niet te bekijken.

Ook zal deze tekst en de foto’s van de kapotgeslagen nazi-helm, aangeboden worden aan de Duitse Ambassadeur Dr. E. Duckwitz in Nederland; met de boodschap dat wij Friezen als volk afstand nemen van deze manier van disrespect.

Uit naam van,
* Wout Zijlstra.  (Sterkste man van; Fryslân, Nederland, Wereld 3e plak, Highland Games)
* Arno Ulrichs. (Friesisches Forum, Ost-Friesland, www.friesischesforum.de
* Samantha de Vries (Seelter bunn, Ost-Friesland) 
* Ingwer Nommensen(Friisk Foriining, Nord-Friesland, www.friiske.de )
* Siwert Reinarda (Groep fan Auwerk, West- Fryslân, www.groepfanauwerk.org )
Toevoeging: Deze tekst was al in februari geschreven en wij hoopten dan ook dat deze Nazi-Helm verboden zou worden op het WK, nu dit niet zijn recht krijgt roepen wij op tot een boycot.

Siwert Reinarda: Hier trekken wij de lijn!!