NATIONALITEIT

FRL KENTEKEN STICKER

1 JAAR NAT. ERKENNING

INTERFRIESE VLAG

ANTI NAZI HELM

TEGEN VERDONK

GEEN NEDERSAKSEN

PROVINCIES-PLUS


 
 


1 jaar nationale erkenning op postzegel

30-11-2004  /  30-11-2005 Een jaar nationale erkenning op Friese postzegel

Als vervolg van de vraag naar een Friese aantekening als 'Nationaliteit' op de Europese ID-kaart, en het succes van de FRL-kenteken stickers komt de Groep fan Auwerk nu met een Friese postzegel om het heugelijke feit te vieren van 1 jaar nationale erkenning.

In de mooie dagen voor Kerst en Oud en Nieuw, worden alle jaren in Friesland nog altijd grote aantallen Kerstkaarten verstuurd. In deze tijd van vergaande economische integratie in Europa, waar wij door de komst van de Euro elke dag aan worden herinnerd, komt op hetzelfde moment het bezef dat een mens niet zonder thuisbasis kan. Volgens de groep kan het gebruiken van eigen Friese postzegels op de Kerstkaarten dit thuisgevoel versterken.

De Friese postzegel is een uitgifte op een initiatief van de Groep fan Auwerk in samenwerking met Regio Post Noard-East Fryslân te Kollum. De postzegels zijn beschikbaar bij alle verkooppunten van Regio Post Noard-East Fryslân. ( check ook de website www.regiopost.com voor meer informatie).

De Groep fan Auwerk zal de avond van 30 november in Ljouwert in het provinciehuis inspreken bij de vergadering Burger en Gemeenschap in verband met het verzoek van een Friese aantekening 'Nationaliteit' op de Europese ID-kaart. Na het inspreken zal de Groep fan Auwerk de Friese postzegel presenteren met een FRL-simbool binnen de sterren van de Europese Unie en deze aanbieden als onderdeel van onze gemeenschappelijke identiteit aan de Friese Staten. De groep wil de postzegels in een zo groot mogelijke oplage verspreiden in Fryslân om de inwoners hun gevoel van Friese identiteit terug te geven en mensen bewust te maken van hun Friese nationaliteit.